Cześć! Dzisiaj przygotujemy eliksir młodości, czyli starożytną tybetańską nalewkę z czosnku której tradycja sięga IV wieku przed naszą erą. ...

ELIKSIR MŁODOŚCI - tybetańśka nalewka czosnkowa z IV w. p.n.e.

22:24:00 Unknown 0 Comments



Cześć!
Dzisiaj przygotujemy eliksir młodości, czyli starożytną tybetańską nalewkę z czosnku której tradycja sięga IV wieku przed naszą erą.
Tybetańczycy mawiają że po jej wypiciu organizm cofa się o 16 lat :)

Do przygotowania nalewki najlepiej użyć polski czosnek, ja użyłem swój własny, jest tak mocny że wypala włosy w nosie przy obieraniu :)

Do przygotowania naszej nalewki będą nam potrzebne:
350 gram obranego czosnku
300 ml spirytusu

Czosnkowa nalewka ma wiele właściwości zdrowotnych,      uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i mózgu, tworzeniu się nowotworów, paraliżowi i miażdżycy. Poprawia wzrok, odmładza organizm, oczyszcza go z tłuszczu, wypłukuje zalegający wapń i szybko poprawia przemianę materii. Nalewka ma poza tym działanie moczopędne, wykrztuśne, wzmacniające, rozgrzewające, uśmierzające ból. Odkaża również przewód pokarmowy i zapobiega wrzodom oraz wzmacnia odporność organizmu.

Przygotowanie nalewki zaczynamy od obrania ząbków.
Drobno siekamy ząbki, możemy je również zmiażdżyć.
Czosnek wsypujemy do naczynia.
Zalewamy spirytusem
Szczelnie zamykamy i odstawiamy w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce na 10 dni.
Po 10 dniach możemy odcedzić nalewkę aż do ostatniej kropelki.
Nalewkę przelewamy najlepiej do buteleczki ułatwiającej dozowanie nalewki.
Tak przygotowaną nalewkę odstawiamy na 3 dni w chłodne miejsce. Po tym czasie powinna być juz gotowa do rozpoczęcia naszej kuracji.

Kuracja czosnkowa polega na spożywaniu nalewki pół godziny przed posiłkiem 3 razy dziennie.
W pół szklance mleka rozpuszczamy 1 krople rano, w południe 2, wieczorem 3, każdego dnia do każdej dawki dodajemy o jedną kroplę więcej, aż dojdziemy do 20 później zmniejszamy ilość kropli tak samo aż dojdziemy do 1, a pozostałą resztę wypijamy 25 kropli 3 x dziennie na pół szklanki mleka pół godziny przed jedzeniem.

Życzę zdrowia i wytrwałości, do zobaczenia w następnym odcinku.

0 komentarze: